ua en ru

Кабмін 15 січня планує затвердити програму співробітництва з країнами МС до 2020 р

Кабмін на засіданні 15 січня 2013 р. планує затвердити програму співробітництва з країнами - членами Митного союзу до 2020 р.

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 15 січня 2014 р. розгляне проект урядової постанови "Про затвердження програми співробітництва України з державами - членами Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації на період до 2020 року". Про це йде мова в порядку денному завтрашнього засідання уряду.

Також Кабмін розгляне міжнародні угоди Митного союзу, до яких могла б приєднатися Україна.

Крім того, Кабмін має розглянути проекти постанов Кабміну "Про затвердження програми розвитку внутрішньої торгівлі України на період до 2016 р." та "Про схвалення концепції Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2017 р.".

Доповідачем з усіх цих питань виступить міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

Зазначимо, на минулому засіданні уряду, 9 січня 2014 р., прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Кабміну до лютого 2014 р. підготувати збалансований, системний проект розвитку держави з повним використанням переваг, які дають зона вільної торгівлі з СНД і промислова кооперація з Росією та взаємодія з країнами Європейського Союзу.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 р. Кабмін прийняв розпорядження № 905-р про призупинку асоціації з Європейським Союзом, яке, водночас, сприяло покращенню відносин з Росією, результатом чого стало надання Україні кредиту в 15 млрд дол., зниження ціни на російський газ до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, а також прийняття плану про усунення перешкод в російсько-українській торгівлі.