ua en ru

Кабмін завтра затвердить план заходів проведення року Японії в Україні

Кабмін завтра затвердить план заходів проведення року Японії в Україні Фото: засідання Кабінету міністрів України (kmu.gov.ua)

План буде затверджений 19 липня

Кабінет Міністрів на своєму засіданні завтра, 19 липня, затвердить план заходів проведення року Японії в Україні. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з послом Японії в Україні Сігекі Суми, передает "Урядовий портал".

"Співпраця з Японією буде сприяти розвитку інвестиційного співробітництва двох країн і стимулювати торговельні відносини - тим більше, що товарообіг між державами з початку року зріс більш ніж на 40%", - заявив Гройсман.

Повідомляється, що глава уряду подякував за всебічну політичну підтримку України, зокрема за відстоювання нашої територіальної цілісності, за участь Японії в проектах щодо подолання наслідків російської агресії та надання фінансової допомоги для проведення реформ, а також за увагу японського бізнесу в нашу країну.

У свою чергу посол зазначив, що вони зацікавлені в ряді спільних проектів, зокрема, в енергетичній та інфраструктурній сферах, продовження проектів з радіаційної безпеки та участі у реалізації стратегії реформування державних банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Японія посилять зотрудничество у сфері безпеки і оборони.