ua en ru

Кабінет міністрів схвалив концепцію керованого управління кордоном

Кабінет міністрів схвалив концепцію керованого управління кордоном. Про це журналістам після засідання Кабміну заявив голова адміністрації державної прикордонної служби Микола Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами М.Литвина, протягом місяця на основі концепції буде розроблено конкретний план заходів щодо покращення діяльності Держприкордонслужби. План заходів розраховано до 2015 р. Серед ініціатив, запропонованих до запровадження концепцією, М.Литвин відзначив запровадження електронних карток для громадян при перетині кордону.
"В електронному вигляді на такі картки будуть записані дані. По цій карточці громадянин зможе проходити по напрямам, які ми робимо в пунктах пропуску. І тільки контролер зможе використовувати карточку, щоб дізнатись інформацію про громадянина", - повідомив голова адміністрації. За словами М.Литвина, громадяни зможуть купити карточки через банки України, орієнтовна вартість документів складе 18 грн. На думку Держприкордонслужби, запровадження такого механізму в два рази пришвидшить термін перетину кордону. Планується, що до Євро-2012 карточки будуть використовуватися у Львові, Донецьку, Харкові та Києві.