ua en ru

К.Грищенко поїхав до Брюсселя на зустріч з "Клубом друзів України".

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко прибув з одноденним візитом до Брюсселя для участі в робочому сніданку з міністрами закордонних справ та високими дипломатичними представниками 13 країн-членів ЄС, що входять до "Клубу друзів України", передає радіо "Свобода".
Як повідомили в Департаменті інформаційної політики МЗС України, серед учасників заходу керівники зовнішньополітичних відомств Литви, Румунії, Словаччини, Польщі, Чехії, Угорщини та Швеції.
Крім того, К.Грищенко в Брюсселі проведе зустрічі з комісарами Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства, з внутрішніх справ, з економічних та фінансових питань, а також з державним секретарем МЗС Німеччини Вернером Гоєром.
Як повідомили в МЗС, метою візиту є активізація співпраці України з Європейським Союзом та його країнами-членами з низки практичних питань, зокрема тих, що стосуються процесу спрощення візового режиму для українських громадян, а також в розрізі протидії наслідкам глобальної фінансово-економічної кризи.
"Ми виходимо з того, що європейська інтеграція України - це не просто якась висока мета, а щоденний процес тісної взаємодії з Європейським Союзом, його окремими країнами-членами з практичних питань, що хвилюють простих українців у їх буденному житті", - заявив український міністр після прибуття до Брюсселя.