ua en ru

До епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ та грип наближаються 10 областей, - Ю.Тимошенко.

До епідеміологічного порогу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип наближаються Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Одеська, Полтавська, Сумська, Чернігівська області. Про це повідомила сьогодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в ході селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, епідеміологічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип перевищено у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій областях та м. Києві. За словами глави уряду, «відносно благополучно епідеміологічна ситуація» в Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Черкаській, м. Севастополь.

Ю.Тимошенко наголосила, що в усіх областях, «де вже є епідеміологічна ситуація», має бути запроваджений жорсткий карантин. Вона закликала керівників облдержадміністрацій перевірити виконання постанови уряду про скасування навчання та масових заходів. Ю.Тимошенко наголосила, що у випадку неможливості запобігання масовому скупченню людей, зокрема, на риках, міська влада має перевіряти наявність масок у громадян. За інформацією глави уряду, у Харківській та Сумській областях не було припинено навчання в навчальних закладах.

За словами прем'єра, сьогодні на засідання уряду необхідно обговорити питання про запровадження карантину в тих областях, в яких ще не перевищений епідеміологічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип.