ua en ru

Євромайдан: Під Кабміном мітингують 150 осіб

Кількість демонстрантів під Кабміном складає 150 осіб.

Кількість демонстрантів під Кабміном складає 150 осіб, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На чолі колони народні депутати від "Батьківщини" - Юрій Одарченко, Сергій Соболєв, Сергій Пашинський.

Лідери колонний тримають плакат "Ні окуппации! Так євроінтеграції!".

Демонстранти тримають партійний прапори з символікою переважно "Батьківщини".

До 100 демонстрантів, які мітингували раніше, приєдналися активісти з партійними прапорами "Свободи". Учасники акції в гучномовець висловлюються за підписання угоди про асоціацію між України і Європейським Союзом. Періодично демонстранти скандують: "Банду геть!", "Україна понад усе!", "Україна - це Європа!" .

Акція протесту проходить спокійно і не носить агресивного характеру.

У той же час під Кабміном знаходяться близько 70 працівників міліції, які вишикувалися ланцюжком перед входом у двір Кабінету міністрів.

Крім цього, у дворі Кабміну стоять сім автобусів повні бійців спецпідрозділу міліції "Беркут".

Так само відзначимо, демонстранти частково зайняли смугу вулиці Грушевського, що перешкоджає і створює незручності для водіїв.

О 14:00з парку ім. Т. Шевченка близько 1,5 тис. студентів на підтримку євроінтеграції України вирушили в пішу ходу до центру міста. Учасники акції - студенти київських вузів, зокрема, Національного університету "Києво-Могилянської академії та Національного університету імені Тараса Шевченка та НПУ ім. Драгоманова - тримають в руках прапори України і Європейського союзу. Символіка партій і організацій відсутня.

Євромайдан: Під Кабміном мітингують 150 осіб

Євромайдан: Під Кабміном мітингують 150 осіб

Євромайдан: Під Кабміном мітингують 150 осіб

При цьому на Майдані Незалежності кількість мітингуючих складає 400 осіб, на Європейській площі - 200 осіб.

У понеділок після 20:00 стався найгучніший за останню добу інцидент. Учасники мітингу виявили на вулиці Трьохсвятительській між Українським домом і агентством УНІАН автомобіль, обладнаний, як вони стверджували, апаратурою для прослуховування подій в оперативному штабі протесту. Кілька демонстрантів були травмовані, коли спец загін міліції "Беркут" звільняв заблокований людьми транспортний засіб, у якому перебували співробітники СБУ.

Нагадаємо, учора увечері на Європейській площі в мітингу за євроінтеграцію України взяли участь близько 10 тис. осіб.

У доставленому на Європейську площу листі екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко говориться, що вона оголосила голодування з вимогою підписання угоди про асоціацію з ЄС.

21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу і державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту. В неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.