ua en ru

До українського кордону за останню добу Росія перекинула близько 60 одиниць бронетехніки, - РНБО

До українського кордону за останню добу Росія перекинула близько 60 одиниць бронетехніки, - РНБО Джерело фото:twitter.com/shelomovskiy
До прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону (Росія) за останню добу перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки.

До прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону (Росія) за останню добу перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки. Про це на брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На кордоні з Російською федерацією триває зростання кількості російських військ. За останню добу за оперативною інформацією, у прикордонні з Україною райони перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки з боку Ростова-на-Дону", - заявив Лисенко.

За його словами, на залізничну станцію р. Каменськ-Шахтинський прибув ешелон з 50 танків Т-64 і з 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

"Також зафіксовані ешелони з технікою, які пройшли через Молодогвардійськ Луганської області", - зазначив представник РНБО.
За його словами, військове керівництво РФ призвело окремі частини військово-транспортної авіації під Москвою і в Рязанській області в бойову готовність.

"Це передбачає можливість оперативної доставки літаками ІЛ-76 додаткових підрозділів та військової техніки до кордону з Україною", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, вчора, 5 листопада 2014 р. керівник громадської групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук у своєму Facebook повідомив, що в районі населеного пункту Донецьк (Ростовська область, РФ) зафіксовано переміщення в бік держкордону близько 70 одиниць бронетехніки.