ua en ru

До санкцій ЄС щодо Білорусі приєдналися ще сім держав

Сім європейських країн, які не входять в ЄС - Хорватія, Македонія, Чорногорія, Ісландія, Сербія, Албанія та Ліхтенштейн - приєдналися до економічних і візових санкцій, введених Євросоюзом щодо офіційного Мінська, повідомляє BBC.

У заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, розміщеній на сайті Євросоюзу 8 червня, говориться, що Європейський союз "бере до відома це зобов'язання і вітає його".

Як зазначається в документі, названі держави "забезпечать відповідність національної політики" рішенням Ради ЄС від 23 березня, згідно з якими розширено список нев'їзних до Європи білоруських чиновників і введені точкові економічні санкції відносно ряду бізнесменів і компаній.

Візові та економічні санкції ЄС в даний час поширюються на близько 240 приватних осіб на чолі з Президентом Білорусії Олександром Лукашенко, а також близько 30 підприємств.

Офіційний Мінськ висловив жаль у зв'язку з діями європейських країн.

"Політика санкцій не має перспектив, вона сіє недовіру і перешкоджає реальному врегулювання спірних питань", - заявив начальник управління інформації, прес-секретар білоруського МЗС Андрій Савіних.

"Ми висловлюємо жаль у зв'язку з прийнятим рішенням. Очевидно, що це демонстрація лояльності по відношенню до центру сили, який вимагає таких дій і готовий їх винагороджувати", - заявив офіційний представник МЗС.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Володимир Путін під час свого візиту до Білорусі заявив, що Росія допоможе Білорусії протистояти санкціям ЄС.