ua en ru

К.Грищенко в ході телефонної розмови привітав А.Жюппе з призначенням на посаду міністра закордонних справ Франції

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко 7 квітня в ході телефонної розмови з міністром закордонних та європейських справ Франції Аланом Жюппе привітав свого французького колегу з призначенням на цю посаду і висловив переконання у тому, що його діяльність сприятиме подальшому зміцненню українсько-французьких відносин, повідомляє прес-служба МЗС України.
Обговорюючи розвиток двостороннього співробітництва, А.Жюппе, серед іншого, підтвердив, що делегацію Франції на цьогорічному Київському саміті з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії і Конференції донорів із збору додаткових коштів до Чорнобильського фонду "Укриття" очолить прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон.
Міністри також обмінялися думками стосовно низки питань міжнародного порядку денного, зокрема ситуації в Лівії та Кот-д'Івуарі. У зв'язку з цим А.Жюппе подякував українській стороні за евакуацію громадян Франції з Лівії та відзначив важливу роль українських військових вертольотів у зусиллях ООН із захисту мирного населення та гарантування безпеки у Кот-д'Івуарі. Сторони домовилися і надалі підтримувати діалог з цих та інших актуальних питань, що становлять взаємний інтерес.