ua en ru

К.Грищенко вважає передчасними коментарі про можливе призначення В.Єльченка послом України в РФ

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що зарано коментувати можливе призначення послом України в Росії глави постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Володимира Єльченка. Про це він заявив журналістам у МЗС України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Єльченко - це досвідчений дипломат, який може виконувати ефективно функції представника України в будь-якій країні. Проте рішення ухвалює Президент і до того, як рішення щодо того чи іншого призначення буде оголошено, було б, напевно, невірно з мого боку давати будь-які коментарі", - сказав К.Грищенко, відповідаючи на питання про можливість призначенні В.Єльченка.

Нагадаємо, сьогодні низка ЗМІ із посиланням на власні джерела повідомила, що глава постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Володимир Єльченко стане новим послом України в Російській Федерації.

За словами одного з джерел в МЗС України, агреман щодо кандидатури В.Єльченка поки не отримано, але не мають виникнути проблеми із цим, відзначило джерело. За його словами, Адміністрація Президента України вже погодила кандидатуру посла і для його офіційного призначення потрібен лише агреман російської сторони.