ua en ru

К.Ештон вирішить з лівійської опозицією питання про постійну присутність у м.Бенгазі представника ЄС

Верховний представник Союзу із закордонних справ і політики безпеки Європейського союзу Кетрін Ештон прибула сьогодні, 22 травня, в лівійське місто Бенгазі, де розміщується штаб-квартира повсталих проти режиму глави Лівії Муаммара Каддафі, повідомляє РБК з посиланням на радіостанцію Europe1.
К.Ештон проведе зустріч з главою Перехідної національної ради Лівії (органі, який заколотники називають єдино легітимним в країні) Мустафою Абд-аль Джалілем. Очікується, що в ході візиту К.Ештон в Бенгазі буде вирішено питання про постійну присутність у цьому місті представника ЄС.
Відзначимо, авіація НАТО сьогодні рано вранці зробила наліт на порт Тріполі та район, де розміщена резиденція лівійського лідера Муаммара Каддафі
Нагадаємо, з 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти М.Каддафі. Незабаром на бік протестуючих перейшов ряд працівників поліції, військовослужбовців збройних сил, а також деякі високопоставлені офіційні особи.
Рада Безпеки ООН 17 березня 2011 р. прийняла резолюцію, яка забороняє авіації М.Каддафі здійснювати польоти над територією Лівії. Після цього по військовим і промисловим об'єктам, які знаходяться під контролем сил М.Каддафі, почала наносити авіаудари міжнародна коаліція. Через деякий час командування коаліцією взяв на себе Північноатлантичний альянс (НАТО).