ua en ru

К.Єфименко: Залізничне сполучення між Києвом та Борисполем допоможе вирішити транспортні проблеми столиці

Залізничне сполучення між Києвом та Борисполем допоможе вирішити транспортні проблеми столиці. Про це заявив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, коментуючи підписання угоди про кредитне фінансування проекту "Про організацію залізничного пасажирського сполучення м. Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" і будівництва інших інфраструктурних об'єктів аеропорту" між аеропортом "Бориспіль", Державним агентством України з інвестицій та розвитку, Банком розвитку Китаю, Промислово-комерційним банком Китаю та Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.

"Реалізація проекту залізничного сполучення між Києвом та аеропортом "Бориспіль" забезпечить не лише швидкий та зручний під'їзд до аеропорту, а й допоможе вирішити частину транспортних проблем міста Києва", - сказав міністр.
У рамках візиту Президента України Віктора Януковича до Китаю було також укладено попередній контракт щодо реалізації вказаного проекту між аеропортом "Бориспіль" та Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів. Контракт передбачає проведення дослідницьких, проектувальних, виробничих, транспортних, збиральних, будівельних, встановлювальних робіт, а також заходів, пов'язаних із введенням в експлуатацію об'єктів, навчанням та виправленням недоліків у разі необхідності.
В даний час аеропорт "Бориспіль" вже розпочав підготовчу процедуру до проведення тендеру на розробку проектної документації стадії "Техніко-економічне обґрунтування".
Нагадаємо, відповідно до розпорядження уряду України від 28 липня 2010 р. №1567-р строк розроблення такої документації - до 1 грудня 2010 р. Строк реалізації проекту заплановано на 2010-2012 рр.