ua en ru

К.Єфименко затвердив план заходів з безпеки автоперевезень у літній період.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко затвердив план заходів з підвищення рівня безпеки автомобільних перевезень у літній період, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.

Згідно з планом, в кожному територіальному відділені Головавтотрансінспекції буде створена інформаційна база сезонних курортних закладів, які під час літнього відпочинку є потенційними замовниками автотранспортних послуг з перевезення пасажирів. Інспектори Головавтотрансінспекції проведуть профілактичні роз'яснювальні бесіди з керівниками курортних закладів (особливо тих, що здійснюють оздоровлення дітей) щодо процедури замовлення транспортних засобів і вимог до такого виду перевезень.
У південних областях - Одеській, Миколаївській, Херсонській. Запорізькій та АР Крим - спільно з ДАІ МВС працюватимуть мобільні групи, що контролюватимуть дотримання перевізниками законодавства. З представниками транспортних інспекцій Росії та Білорусі проводитимуться перевірки на маршрутах руху на території України.
До кінця травня Мінтрансзв'язку спільно з МВС розробить проект наказу про заборону здійснення перевезень пасажирів автобусами з 22:00 до 5:00 по території України (крім облаштованих тахографами та тих, які працюють на регулярних автобусних маршрутах загального користування).
Спільно з органами місцевого самоврядування буде проведена робота з визначення місць стоянки автобусів, забезпечених засобами охорони та умовами для відпочинку водіїв та пасажирів. Після визначення переліку таких місць стоянок Кабінету міністрів України будуть подані пропозиції щодо їх відповідного облаштування.
Щодо нормативно-правового забезпечення, то вже до червня Державтотрансадміністрація здійснить розробку форми, порядку використання та затвердження паспорту маршруту для регулярних спеціальних перевезень та розробить форму договору для нерегулярних перевезень.