ua en ru

JPMorgan загрожує 80 млн дол штрафу за махінації

Федеративні регулятори США готуються накласти штраф у розмірі 80 млн дол на JPMorgan Chase & Co, зважаючи грубих порушень у роботі конгломерату з роздрібними клієнтами в період економічного спаду.

Федеративні регулятори США готуються накласти штраф у розмірі 80 млн дол на JPMorgan Chase & Co, зважаючи грубих порушень у роботі конгломерату з роздрібними клієнтами в період економічного спаду, повідомляє "Росія 24".

Банк через посередника нав'язував захист від розкрадання особистих даних з неправдивими обіцянками.

Комісія з регулювання діяльності комерційних банків і Бюро з фінансового захисту споживачів оголосять про подальші дії, як очікується, тільки в наступному місяці.

Регулятори ведуть розслідування за звітами, в яких говориться, що банк через посередника нав'язував захист від розкрадання особистих даних з неправдивими обіцянками для користувачів його кредитних карт

Поряд з цим регулятори підозрюють фінансовий конгломерат в тому, що він подавав до судів підроблені документи, що підтверджують суму заборгованості клієнтів, щоб домогтися санкцій проти них.

Міністерство юстиції повідомило банк ще у травні про те, що, за попередньою висновку, JPMorgan Chase & Co. порушив федеральне законодавство при розміщенні іпотечних цінних паперів з 2005 по 2007 рр..

JPMorgan часто звинувачують у різних порушеннях. У липні американська влада звинуватила банк в маніпуляціях із цінами на внутрішньому ринку електроенергії США. Щоб врегулювати звинувачення, в JPMorgan погодилися заплатити штраф у розмірі 410 млн долл.