ua en ru

JP Morgan Chase виплатить інвесторам 4,5 млрд дол. компенсацій

Американський банк JP Morgan Chase виплатить інвесторам 4,5 млрд дол. в рамках досудового врегулювання звинувачень в махінаціях з іпотечними цінними паперами.

Американський банк JP Morgan Chase виплатить інвесторам 4,5 млрд дол. в рамках досудового врегулювання звинувачень в махінаціях з іпотечними цінними паперами. Про це повідомляє Reuters.

Вартість цих цінних паперів, які випускали багато інвестиційних банків, різко впала, коли звалився американський ринок нерухомості.

Група в особі 21 інвестора звинуватила банк в тому, що JP Morgan Chase продав їй незадовго до початку фінансової кризи проблемні іпотечні цінні папери. В результаті цього інвестори зазнали крупних збитків.

Зараз JP Morgan досяг угоди з 21 інституційним інвестором.

Тепер після виплати компенсацій, інвестори відмовляться від претензій по відношенню до банку у розмірі 5,75 млрд дол. Однак домовленість має бути схвалена судом. Не виключено, що суд може підвищити суму виплати з 4,5 млрд дол.

У жовтні 2013 р. банківський гігант уклав угоду з Федеральним агентством житлового фінансування США про виплату 5,1 млрд дол. за введення в оману іпотечних агентств під час житлового буму.

JP Morgan Chase є найбільшим в США банком за розміром активів, вони складають 2,3 трлн дол. Раніше цій же групі інвесторів вдалося добитися компенсації у розмірі 8,5 млрд дол. від Bank of America.