ua en ru

JKX призупинила права Коломойського, Боголюбова і Жукова на участь у зборах акціонерів

JKX Oil&Gas призупинила права Eclairs Group (підконтрольна Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову) і Glengary Overseas Limited (підконтрольна Олександру Жукову) на участь у зборах акціонерів та голосування на ньому. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, такі дії були виконані для захисту прав усіх акціонерів, так як "незважаючи на безперервні зусилля, JKX не зміг з'ясувати подробиці домовленостей між Eclairs (Коломойський і Боголюбов), з одного боку, і Glengary (Жуків), з іншого боку, що стосуються здійснення права голосу в JKX".

Крім зазначених компаній, істотними пакетами акцій JKX володіють також Aberforth Partners LLP (7,81%) Interneft Ltd. - (6,62%), НАК "Нафтогаз України" - (5,8%), The Boston Company Asset Management (4,81%) і Norges Bank - (3,09%). Чистий збиток JKX в 2012 р. склав 11,3 млн дол.

JKX Oil & Gas plc займається розвідкою і видобутком нафти і газу в Україні, Грузії, Угорщини, Болгарії, Словаччини, США та Росії. Акції JKX Oil & Gas котируються на Лондонській фондовій біржі. В Україні JKX Oil & Gas розробляє Ново-Миколаївське родовище в Полтавській області.

Читайте також: Коломойський хоче змінити главу нафтогазової JKX, рада директорів проти