ua en ru

JKX почала операцію з гідророзриву пласта на ділянці в Полтавській області

JKX Oil & Gas plc оголосив про початок багатоступінчастої операції з гідророзриву пласта (ГРП) свердловини R-103 на Руденківському ділянці в Полтаві (Україна). Про це йдеться в повідомленні JKX на Лондонській фондовій біржі.

Свердловина R-103 була пробурена до глибини 4641 метрів на Руденківському пласті девонського пісковика.
Операція, яка буде складатися з дев'яти етапів, як очікується, займе близько 40 днів і закінчиться в середині серпня. Schlumberger, виконавець гідророзриву пласта, планує ввести більше 1,2 тис. тонн проппанта і до 35 тис. барелів рідини для гідророзриву. Очищення займе від двох до чотирьох тижнів, з досягненням стабільного виробництва приблизно на місяць пізніше.

"Для цього новаторського проекту був зроблений значний обсяг робіт з планування і підготовки. Ми як і раніше впевнені, що застосування цієї перевіреної методики для розробки газових пластів дозволить нам розробити великий обсяг комерційного газу на Руденківському ділянці", - заявив головний виконавчий директор JKX Пол Девіс.

Нагадаємо, раніше JKX переобрала Девіса, проти якого виступали бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

JKX Oil & Gas plc займається розвідкою і видобутком нафти і газу в Україні, Грузії, Угорщини, Болгарії, Словаччини, США та Росії. Акції JKX Oil & Gas котируються на Лондонській фондовій біржі. В Україні JKX Oil & Gas розробляє Ново-Миколаївське родовище в Полтавській області.

Істотними пакетами акцій JKX володіють Eclairs - 27% (підконтрольна Боголюбову і Коломойському), Glengary - 11% (підконтрольна Олександру Жукову), а також Aberforth Partners LLP (7,81%), Interneft Ltd. - (6,62%), НАК "Нафтогаз України" - (5,8%), The Boston Company Asset Management (4,81%) і Norges Bank - (3,09%). Чистий збиток JKX в 2012 р. склав 11,3 млн дол.