ua en ru

Відомі найдорожчі ринки елітного житла світу

Попит на елітне житло в провідних містах світу продовжує зростати. Компанія CBRE оприлюднила чергову доповідь Global Cities Compared, в якому проводиться аналіз змін на ринку елітного житла в ключових містах світу. У дослідженні виявлено, що інтерес заможних клієнтів до розкішної нерухомості в епіцентрах ділового життя планети продовжує зростати, а в ключових глобальних містах спостерігається різке підвищення попиту на такі об'єкти. Лондон лідирує в списку найбільш дорогих новобудов класу люкс: місний квадратний метр в середньому обходиться в 36 тис. 380 дол. За ним слідує Гонконг, де середня ціна становить 35 тис. 410 дол., а трійку замикає Нью-Йорк з показником в 32 тис. 720, дол.

Попит на елітне житло в провідних містах світу продовжує зростати.

Компанія CBRE оприлюднила чергову доповідь Global Cities Compared, в якому проводиться аналіз змін на ринку елітного житла в ключових містах світу. У дослідженні виявлено, що інтерес заможних клієнтів до розкішної нерухомості в епіцентрах ділового життя планети продовжує зростати, а в ключових глобальних містах спостерігається різке підвищення попиту на такі об'єкти. Лондон лідирує в списку найбільш дорогих новобудов класу люкс: місний квадратний метр в середньому обходиться в 36 тис. 380 дол. За ним слідує Гонконг, де середня ціна становить 35 тис. 410 дол., а трійку замикає Нью-Йорк з показником в 32 тис. 720, дол.

Протягом декількох років ринки елітної нерухомості Гонконгу і Лондона коливаються між першим і другим місцем рейтингу. Тим не менш, після введення податку з продажів у Гонконгу, кількість угод у цьому мегаполісі впала до 17-річного мінімуму, і, як наслідок, протягом року ціни на нерухомість класу люкс впали на 5-10%.
Джерело: Столична нерухомість