ua en ru

Через виверження вулкана авіакомпанії скасовують рейси в Коста-Ріку

Через виверження вулкана авіакомпанії скасовують рейси в Коста-Ріку Фото: у Коста-Ріці вулкан почав виверження Турриальба

У столиці країни Сан-Хосе вулканічний попіл покриває дахи будинків і автомобілі, в повітрі відчувається сильний запах сірки

Кілька сотень людей потрапили до лікарні через проблеми з диханням після початку виверження вулкана Турриальба в Коста-Ріці, выбрасывающего попіл на висоту до трьох кілометрів. Про це повідомляє ВВС.

У деяких містах закриті школи, ряд авіакомпаній прийняли рішення скасувати рейси в столичний аеропорт або перенаправити їх в інші аеропорти.

Як зазначають жителі столиці Сан-Хосе, вулканічний попіл покриває дахи будинків і автомобілі, в повітрі відчувається сильний запах сірки.


Тим часом національна комісія з надзвичайних ситуацій радить жителям носити маски і обтягуючий одяг, щоб захистити легені і шкіру.

Вулкан Турриальба є другим за величиною вулканом в Коста-Ріці. Він розташований приблизно в 30 км від Сан-Хосе. У березні минулого року через виверження Турриальбы був закритий головний аеропорт країни Хуан Сантамарія.

Нагадаємо, у квітні в Японії сталося виверження вулкана.