ua en ru

В Ізраїлі затримали екс-міністра у зв'язку з корупційним скандалом

В Ізраїлі затримали екс-міністра у зв'язку з корупційним скандалом Фото: в Ізраїлі затримали екс-міністра

Ім'я затриманого екс-міністра Ізраїлю не називається

В Ізраїлі був затриманий колишній міністр уряду у зв'язку з корупційним скандалом із закупівлею ізраїльським урядом підводних човнів виробництва німецького концерну ThyssenKrupp. Про це повідомляє DW.

Напередодні, 3 вересня, поліція Ізраїлю заявила про затримання шістьох осіб у цій справі, зокрема особистого адвоката прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху Давида Шимрона, колишнього глави канцелярії прем'єра Давида Шаран і колишнього командувача військово-морського флоту Ізраїлю Еліезера Марома.

Скандал навколо закупівлі Ізраїлем німецьких підводних човнів на суму близько 2 мільярдів доларів і можливого конфлікту інтересів у цій історії розпочався після розслідування місцевого "10 каналу" телебачення. У ньому йдеться про те, що особистий адвокат Нетаньяху Давид Шимрон представляв концерн ThyssenKrupp в угоді, яку було підписано в жовтні 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль більше не буде терпіти упереджене ставлення до неї всередині Організації Об'єднаних Націй (ООН).