ua en ru

В Ізраїлі через страйк не працює головний аеропорт країни

В Ізраїлі через страйк не працює головний аеропорт країни Фото: міжнародний аеропорт імені Бен-Гуріона (upload.wikimedia.org)

Призупинено польоти з тель-авівського міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона

Національна профспілка Ізраїлю 17 грудня 2017 року проводить загальнодержавний страйк, через який, зокрема, призупинено польоти з тель-авівського міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона. Причиною протесту стали плани одного з найбільших приватних працедавців країни, фармацевтичної компанії Teva, скоротити штат на чверть, передає DW.

Зазначено, що кілька днів тому найбільший виробник дженериків (непатентованих ліків) у світі заявив, що скоротить 14 тисяч осіб по всьому світу, з них 1700 працівників - в Ізраїлі. Як наслідок страйку, рейси з аеропорту імені Бен-Гуріона скасовано, банки та установи закрито, у лікарнях перенесли на інший час операції.

Як повідомляється, в Єрусалимі десятки протестувальників блокують дороги на під'їздах до заводу Teva. Мер Єрусалима Нір Баркат приєднався до протестувальників. Протест має тривати до опівдня за місцевим часом.

Очікується, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху зустрінеться з топ-менеджментом Teva наступного тижня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ізраїлі 15 грудня у зіткненнях із поліцією загинуло четверо палестинців, ще 160 поранено.