ua en ru

В Ізраїлі влада заарештувала одного з лідерів ХАМАС

В Ізраїлі влада заарештувала одного з лідерів ХАМАС Фото: бойовики ХАМАС (youtube/NowThis channel)

Також заарештовано одного з лідерів радикального палестинського ісламістського руху ХАМАС

Військово-повітряні сили Ізраїлю заявили про нанесення авіаудару по позиціях палестинського руху ХАМАС. Під час військової операції ізраїльські сили заарештували понад тридцять палестинців, передає Deutsche Welle.

Серед заарештованих опинився один з лідерів радикального палестинського ісламістського руху ХАМАС Шейх Хасан Юсеф, який вважається одним із засновників руху.

Відомо, що операція пройшла на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа. Затриманих підозрюють в причетності до сплеску насильства, початком якого стала заява президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. У свою чергу Палестина заявила, що Єрусалим є її столицею.

Нагадаємо, 9 грудня 2017 року ізраїльські військово-повітряні сили завдали удару по об'єктах бойовиків палестинського руху ХАМАС в секторі Газа у відповідь на дві випущені по території Ізраїлю ракети.

Раніше повідомлялося, що число поранених в ході протестів в Ізраїлі зросло до 250 осіб. Ситуація в країні загострилася після рішення президента США Дональда Трампа офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Після цього рішення в прикордонних з палестинськими територіями районах почалися протести і зіткнення. Учасники акцій закидають ізраїльських військових камінням і пляшками із запальною сумішшю, у відповідь на це застосовуються сльозогінний газ і гумові кулі.