ua en ru

Ізраїль закрив кордон для українських громадян

Ізраїль закрив кордон для українських громадян Фото: Ізраїль закрив кордон для громадян України (Getty Images)

Ізраїль з 4 травня заборонив українцям в'їжджати на свою територію через пандемію коронавірусу. Потрапити в Ізраїль також не зможуть громадяни Ефіопії, Південно-Африканської Республіки, Індії, Мексики та Туреччини.

Ізраїль також скасував спеціальні дозволи для в'їзду в країну до 1 травня 2021 року. Щоб оформити новий дозвіл на в'їзд, потрібно звернутися до компетентних органів Ізраїлю.

"Посольство звернулося до ізраїльської сторони з проханням надати роз’яснення щодо встановлених обмежень", - додали у представництві.

Як повідомило агентство The Times of Israel, Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю також заборонило ізраїльтянам подорожувати в ці країни, зокрема в Україну. Водночас ізраїльтянам дозволяється робити пересадку, якщо її тривалість не перевищує 12 годин.

"Спеціальний дозвіл (на подорож - ред.) може бути надано за гуманітарними міркуваннями, спортсменам або посланцям національних установ", - додали в агентстві.

Крім того, ізраїльтянам, які повертаються з України, потрібно пройти самоізоляцію (10 днів з двома ПЛР-тестами або 14 днів з одним ПЛР-тестом). Самоізоляція є обов'язковою навіть для тих, хто вакцинувався чи перехворів на коронавірус. Від самоізоляції звільняються тільки ті ізраїльтяни, які робили пересадку в Україні.

Наразі іноземців в Ізраїль пропускають лише у виняткових обставинах, таких як участь у похоронах чи гуманітарні причини. Детальніше з правилами в'їзду іноземців можна ознайомитися на сайті уряду Ізраїля.