ua en ru

Ізраїль відкрив кордон для гуманітарної допомоги сектору Газа

Ізраїль відкрив кордон для доставки гуманітарної допомоги в сектор Газа. Вантажі переправляються через єдиний термінал на спільному кордоні, який був закритий з часу початку операції проти палестинських бойовиків в минулу середу, передає радіо "Маяк".

Близько 70-ти вантажівок з медикаментами, продовольством, побутовим газом і припасами першої необхідності вже в'їхали в анклав через прикордонний перехід "Керем-Шалом".

Сьогодні - п'ятий день конфлікту в секторі Газа між Ізраїлем і бойовиками палестинської терористичної організації "Хамас". Ізраїль продовжує обстріл сектора Газа з повітря і з моря. Керівники операції "Хмарний стовп" заявили, що мають намір вразити ще кілька сотень цілей в регіоні для того, щоб придушити активність руху "Хамас".

"Хамас" ("Ісламський рух опору") - правлячий в секторі Газа (з 2007 р.) палестинський ісламістський рух і політична партія. "Хамас" визнаний терористичною організацією Євросоюзом, Ізраїлем, Канадою, США і Японією, а також заборонений в Йорданії. В Австралії та Великобританії терористичним визнають тільки військове крило "Хамас".

Читайте також: Ізраїль готовий розширити масштаб військової операції в секторі Газа, - Нетаньяху (фото, відео)