ua en ru

Ізраїль відмовився провести незалежне розслідування зіткнень у секторі Газа

Ізраїль відмовився провести незалежне розслідування зіткнень у секторі Газа Фото: зіткнення на кордоні сектора Газа (aliabusaad91/twitter)

Раніше Євросоюз і ООН вимагали незалежне розслідування інциденту в секторі Газа

Ізраїль не має наміру проводити незалежне розслідування зіткнень в секторі Газа між палестинськими демонстрантами та ізраїльськими військовими. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман, передає DW.

"Жодної комісії з розслідування не буде", - заявив Ліберман.

Зазначимо, раніше генсек ООН Антоніу Гутерріш і верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні вимагали провести розслідування зіткнень в секторі Газа. У той же час після інциденту ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху і турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган обмінялися взаємними звинуваченнями. Останній, зокрема, назвав Нетаньяху "терористом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зіткненнях на кордоні з сектором Газа загинули 15 осіб. Всього ж, за уточненими даними, в ході сутичок 30 березня загинули 17 палестинців, понад 1,4 тис. отримали поранення. Це найбільше число жертв з 2014 року, коли Ізраїль провів у секторі Газа операцію під назвою "Непорушна скеля".