ua en ru

Ізраїль офіційно підтвердив, що "Євробачення-2019" відбудеться в Тель-Авіві

Ізраїль офіційно підтвердив, що "Євробачення-2019" відбудеться в Тель-Авіві Ілюстративне фото (eurovision.tv)

Фінал "Євробачення" заплановано на 18 травня

Вокальний конкурс "Євробачення-2019" відбудеться в Тель-Авіві. Про це офіційно заявила Ізраїльська державна корпорація телерадіомовлення ("Кан") і Європейський мовний союз у четвер, 13 вересня, передає News Ru.

Повідомляється, що фінал конкурсу запланований на 18 травня. Півфінальні та фінальні виступи пройдуть у другому павільйоні виставкового комплексу "Ганей Тааруха". Він може вмістити до 9 тисяч глядачів.

Відомо, що три ізраїльських міста представили свої пропозиції по проведенню конкурсу: Єрусалим, Тель-Авів і Ейлат. Варіант Хайфи відпав на ранньому етапі.

Оскільки в Ейлаті передбачалося побудувати спеціальний новий комплекс, то цей варіант був відхилений як дуже дорогий. Проведення конкурсу в Єрусалимі призвело б до протестів з боку ультрарелігійної громади, так як деякі роботи велися б в суботу.

Після тривалого обговорення було вирішено, що найкращий варіант запропонований мерією Тель-Авіва. Крім того, мер Тель-Авіва Рон Хульдаї говорив про готовність безкоштовно надати для проведення конкурсу павільйони 1 і 2 в Тель-Авівському виставковому центрі "Ганей Тааруха" терміном на три місяці, що дозволяло "Кан" заощадити 21 мільйон шекелів.

Нагадаємо, на Дитячому Євробаченні 2018 року Україну представить 11-річна Дарина Красновецкая з піснею "Say love"/"Кажу любов". Міжнародний пісенний конкурс Дитяче Євробачення-2018 відбудеться у Мінську (Білорусь) 25 листопада.

Додамо, що у травні 2018 року ізраїльська співачка Нетта Барзілай, яка перемогла на Євробаченні 2018 відмовилася приїхати в Росію.