ua en ru

Ізраїль знову завдав удару по сирійських військах у районі Голанських висот

Ізраїль знову завдав удару по сирійських військах у районі Голанських висот Фото: обстріл Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

В Ізраїлі заявили, що авіаудар було вчинено у відповідь на випадковий обстріл контрольованої країною території

Ізраїль у неділю, 25 червня, атакував позиції сирійської урядової армії у відповідь на випадковий обстріл Голанських висот. Про це повідомили представники ізраїльських військових, передає Reuters.

Удару було завдано по двох артилерійських позиціях і вантажівці з боєприпасами сирійської армії.

В Ізраїлі заявили, що обстріл був вчинений після того, як сирійські артилерійські снаряди вибухнули в районі контрольованих Ізраїлем Голанських висот, при цьому інцидент стався на безлюдній території, і ніхто в результаті не постраждав.

Сирійські військові пізніше заявили, що Ізраїль обстріляв їхні позиції "на підтримку терористичних груп" - так уряд Асада називає повстанців, з якими урядові війська воюють у цьому районі.

Нагадаємо, 24 червня Ізраїль вже завдавав ударів по військах Сирії в районі Голанських висот у відповідь на обстріл з сирійської території.

Тоді з території Сирії було здійснено близько 10 мінометних пострілів у бік Ізраїлю. У відповідь країна підняла в повітря бойову авіацію.