ua en ru

Ізраїль вперше за 25 років почав будівництво нового поселення на Західному березі

Ізраїль вперше за 25 років почав будівництво нового поселення на Західному березі Фото: прапор Ізраїлю (minagro.gov.ua)

Будівництво йде всупереч рішенню ООН

Ізраїль почав будівництво нового селища на західному березі річки Йордан, повідомляє прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні, як я і обіцяв, починаються роботи по будівництву нового поселення для тих, хто жив у Амоні. Через десятиліття я отримав право стати прем'єр-міністром, який побудує нове поселення в Іудеї та Самарії", - заявив Нетаньяху. Він звернув увагу на те, що чинний уряд став кращим для будівництва поселень.

Як зазначає Times of Israel, це будівництво стане першим за 25 років на Західному березі.

Прем'єр-міністр наполягає на поверненні населення в селище Амона після його демонтажу в лютому 2017 року, а також на створенні нових селищ в Іудеї та Самарії (території на Західному березі Йордану).

היום החלו העבודות בשטח, כפי שהבטחתי, להקמת היישוב החדש למתיישבי עמונה. אחרי עשרות שנים, יש לי את הזכות להיות ראש הממשלה שבונה יישוב חדש ביהודה ושומרון. לא הייתה ולא תהיה ממשלה טובה יותר להתיישבות מהממשלה שלנו.

Опубліковано Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו 20 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп засудив резолюцію ООН, забороняючу Ізраїлю будувати поселення на Західному березі річки Йордан. Раніше передбачалося, що американська сторона ветує резолюцію ООН на голосуванні, однак представники США відмовилися від цього політичного кроку.

Пізніше, в лютому, президент Америки підтримав позицію Палестини за питанням спірних територій і закликав ізраїльську сторону проявити більше гнучкості в переговорах з палестинською владою.