ua en ru

Ізраїль не виключає загрози своїй безпеці після удару США по Сирії, - Reuters

Ізраїль не виключає загрози своїй безпеці після удару США по Сирії, - Reuters Фото: ізраїльські чиновники не виключають військовий конфлікт з Сирією та Іраном (twitter.com/SidShniad)

Ізраїль побоюється, що Сирія або Іран можуть зважитися на пряму агресію проти нього

На тлі планів США здійснити удар по позиціях урядової армії Сирії в Ізраїлі пройшли консультації з питань безпеки у зв'язку з тим, що країна може піддатися нападу з боку Дамаска або Тегерана. Відповідні переговори на вищому рівні відбулися 11 квітня, передає Reuters.

Повідомляється, що члени уряду Біньяміна Нетаньяху та експерти зі стратегічних питань висловили сумнів у тому, що президент Сирії Башар Асад після можливого удару США зважиться на прямий конфлікт з Ізраїлем. У той же час вони серйозно ставляться до іранської загрози після удару по сирійській авіабазі, відповідальність за який на Ізраїль поклали Дамаск, Тегеран і Москва.

Відзначимо, за даними іранських державних ЗМІ, в результаті удару по сирійській авіабазі в провінції Хомс загинули четверо військових. На даний момент Ізраїль офіційно не підтвердив причетність до атаки. У той же час Ізраїль обіцяє не допустити закріплення Тегерана в Сирії, який підтримує режим Башара Асада.

"Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію. Іран - небезпечний і серйозний ворог, якого не можна недооцінювати... Я не буду вдаватися в оперативні деталі, але ми постійно спілкуємося з американцями. Вони наш стратегічний партнер, і наше оборонне відомство перебуває в постійному контакті з ними", - заявив міністр у справах Єрусалиму та охорони навколишнього середовища Зєев Елькін, який входить до складу військово-політичного кабінету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін на переговорах з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху попросив його "уникнути будь-яких кроків, які могли б посилити нестабільність в Сирії".