ua en ru

Ізраїль і ХАМАС погодилися на триденне перемир'я в Газі

Сторони конфлікту на Близькому Сході погодилися на безумовне гуманітарне припинення вогню в Газі на 72 години, починаючи з 8:00 в п'ятницю.

Сторони конфлікту на Близькому Сході погодилися на безумовне гуманітарне припинення вогню в Газі на 72 години, починаючи з 8:00 в п'ятницю. Про це оголосили генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і державний секретар США Джон Керрі, повідомляє Центр новин ООН.

У цей період ізраїльська і палестинська делегації вирушать в Каїр з тим, щоб домовитися про довгострокове припинення вогню.
"Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і Державний секретар США Джон Керрі оголошують про те, що представник ООН в Єрусалимі, Спеціальний координатор Роберт Серрі отримав запевнення в тому, що всі сторони погодилися на безумовне гуманітарне припинення вогню в Газі", - йдеться в заяві, із якою від імені Пан Гі Муна виступив його прес-секретар.

Глава ООН і глава зовнішньополітичного відомства США підкреслили, що гуманітарна пауза вкрай необхідна для того, щоб дати можливість цивільним особам отримати перепочинок від насильства. У цей період цивільним особам в Газі буде доставлена вкрай необхідна гуманітарна допомога. Люди зможуть поховати загиблих і надати допомогу пораненим, а також поповнити запаси продуктів. Будуть проведені роботи з відновлення систем подачі води та електроенергії.

У заяві наголошується, що на запрошення Єгипту ізраїльська і палестинська делегації негайно вирушать в Каїр для проведення переговорів з урядом Єгипту, спрямованих на досягнення довгострокового припинення вогню. У ході цих переговорів сторони зможуть підняти всі питання, які викликають їхню стурбованість.