ua en ru

Зміни на Закарпатській митниці продовжаться, незважаючи на опір старої системи, - Крутяк

У результаті спільної операції СБУ та ГПУ на Закарпатській митниці було затримано двох інспекторів ПП Ужгород та одного прикордонника. Інформацію про затримання підтвердив в.о. очильника Закарпатської митниці Роман Крутяк.

За його словами, корупціонерів впіймали на гарячому. У них вилучили хабар у розмірі 90 тис. грн. "Усі троє діяли у змові. Наразі, вони затримані, триває слідство", - повідомив він.

Затримання корупціонерів привітав заступник голови ДФС Констянтин Лікарчук.

"Вітаю перші кроки, спрямовані на боротьбу з корупцією та контрабандою на одній з наурезонансніших - Закарпатській митниці. Ці кроки підтверджують те, що старих керівників митниць треба міняти та змінювати підхід до системи роботи. Ми будемо продовжувати зміни на митниці, незважаючи на будь-який опір старих людей та системи. Ми зламаємо стару систему та побудуємо нову українську митницю", - прокоментував Лікарчук.

Водночас Крутяк пообіцяв уже найближчим часом представити громадськості системний план заходів по боротьбі з корупцією на Закарпатській митниці.

"Я хочу подякувати правоохоронцям за злагоджені та ефективні дії, а також підкреслити мою особисту готовність всіляко сприяти у їхній роботі. Це тільки початок масштабної чистки. Найближчим часом, я проінформую громадськість про вжиті митницею заходи, спрямовані на викорінення такого ганебного явища, як корупція. У результативності цих заходів зможе переконатися кожен", - наголосив Крутяк.

За його словами на Закарпатській митниці і досі діють старі протизаконні схеми, а боротьба з ними наражається на серйозну протидію.

"Ми щодня наражаємося на дуже серйозну протидію. Люди котрі звикли вважати митницю своєю дійною коровою не гребують жодними засобами. Проти мене особисто розгорнули насштабну інформацийну війну, постійно лунають погрози мені та моїм рідним. Я вже говорив і повторю ще раз - поблажок не буде нікому, у мене немає "своїх людей" на митниці, часи "кумівства та смотрящих" минулися. Є закон, і він одинаковий для всіх" - сказав екс-волонтер.

Нагадаємо, 18 червня виконуючим обов'язки керівника Закарпатської митниці призначено волонтера, автора проекту "Народжені в сорочці" Романа Крутяка. Відповідний наказ підписав голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.