ua en ru

Зміни в закон про Антикорупційне бюро повинні бути прийняті до визначення кандидатів у глави бюро, - БПП

Зміни в законопроект про Національне антикорупційне бюро повинні бути прийняті до визначення кандидатів на посаду директора. Про це журналістам в кулуарах парламенту повідомив голова фракції "Блоку Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На нараді у спікера прийняли рішення, що всі ці питання можна і потрібно ввести у рамках другого читання. Зараз законопроект 1660-Д, до якого я і інші колеги мають відношення, прийнятий за основу. Процедура, на жаль, прийнята звичайна, це означає, щонайменше, 15 днів, це означає, що парламент не встигне розглянути це питання на наступному тижні в пленарному режимі і це дуже погано. Можливо, ми щось будемо з цього думати, бо справа в тому, що закон треба прийняти раніше, ніж номінаційний комітет подасть кандидатів на директора. Тому у нас виникає серйозна колізія. Будемо вирішувати тільки законно. Я думаю, що комітет може ударно попрацювати і видати до кінця наступного тижня, наприклад в п'ятницю", - сказав Луценко.

Крім того, Луценко зазначив, що БПП може піти на поступки "Народного фронту" і погодитися на правки до законопроекту під час доопрацювання в комітеті перед другим читанням.

Нагадаємо, 22 січня голова конкурсної комісії Рефат Чубаров заявив, що Конкурсна комісія зареєструвала вже 18 бажаючих очолити Антикорупційне бюро.