ua en ru

Зміни до держбюджету на 2012 р. в частині виконання соціальних ініціатив Януковича будуть внесені на наступному пленарному тижні, - Литвин

Зміни до Державного бюджету на 2012 р. мають бути внесені вже на наступному пленарному тижні. Про це в ході брифінгу у Верховній Раді України (ВР) заявив глава парламенту Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, зміни до бюджету потрібно буде вносити вже на наступному пленарному тижні ... очевидно, щоб виконати соціальні ініціативи Президента потрібно буде приймати пакетне рішення, і це потрібно робити на наступному пленарному тижні", - заявив Литвин.

У свою чергу, раніше сьогодні, лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що зміни до державного бюджету на 2012 рік в частині виконання соціальних ініціатив Президента потрібно внести до травня.

Крім того, перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова впевнена, що на забезпечення соціальних ініціатив Президента без програми іпотечного кредитування буде потрібно близько 16 млрд грн. Вона зазначила, кошти будуть акумулюватися виключно за рахунок збільшення дохідної частини бюджету.

Також за її словами, передбачається виручити близько 0,5 млрд грн протягом півроку від введення податку на багатство. Близько 5-5,5 млрд грн може принести лібералізація ринку корисних копалин. Крім того, в уряді розробляються ініціативи щодо детінізації зарплат.