ua en ru

Зміна Конституції принесе додаткові проблеми для України, - Лавринович

Зміна Конституції принесе додаткові проблеми для України.

Зміна Конституції принесе додаткові проблеми для України. Про це в ефірі радіо "Свобода" заявив голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович.

"Якщо хтось вважає, що шляхом революційної доцільності можна переписати Конституцію, то це на короткий історичний проміжок, який обов'язково принесе додаткові проблеми для держави", - сказав Лавринович.

За його словами, в критичній ситуації треба знаходити політичне рішення, яке може бути реалізовано в рамках діючих законів і Конституції.

"Якщо глава держави сказав сьогодні, що він готовий до того, щоб йшла робота по переходу від президентської республіки до парламентської в Україні, значить, треба над цим працювати і відповідні конституційні норми тоді формулювати", - зазначив Лавринович.

За його словами, не менш важлива процедура, яка повинна дати "якісний матеріал у вигляді правових норм, які будуть зрозумілі, підтримані й політичними силами, й суспільством". Для цього спеціально існує кілька етапів розгляду і в парламенті, і в КСУ.

"Тому говорити сьогодні про якесь одномоментне кроці, що можна отримати нову редакцію або зміни, які змінять систему управління в державі, я думаю, що це необгрунтовані надії, які не дадуть позитивного рішення", - підкреслив Лавринович.