ua en ru

Ізмаїльський морський торговий порт скоротив перевалку вантажів в 2009 р. на 24% - до 5,2 млн т.

Ізмаїльський морський торговий порт скоротив перевалку вантажів в 2009 р. в порівнянні з 2008 р. на 24,4% - до 5,204 млн т з 6,88 млн т. Про це повідомив журналістів головний інженер підприємства Анатолій Кошко на слуханнях в Аграрній палаті України з перспектив приєднання українських портів до європейської системи транспортування зерна, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, зниження натуральних показників пов'язане із спадом виробництва в гірничо-металургійному комплексі. Постачання металу через порт скоротилися приблизно втричі і склали близько 300 тис. т. Знизилася також перевалка руди Полтавського ГОК, КЖРК, "Сухої Балки".

В той же час завдяки рішенню Мінтрансзв'язку про перехід порту у вищу тарифну групу підприємство завершило рік з прибутком. В результаті вперше за останні роки порт замовив новий портовий кран, який поставить в березні Новокраматорський машинобудівний завод. Вартість техніки досягає 25 млн грн. Цього року порт оголосить тендер на закупівлю другого крана. Господарство крана налічує 53 одиниці з середнім терміном експлуатації понад 30 років.

У 2010 р. торговий порт має намір переробити 5,4 млн т вантажів. Інвестиції в розвиток очікуються на рівні 28 млн грн в порівнянні з 19 млн грн в 2009 р.