ua en ru

Виготовлення бюлетенів для перевиборів поки не почалося, - Охендовський

Процес виготовлення бюлетенів до майбутніх перевиборів у парламент по п'яти "проблемних" округах, які призначені на 15 грудня 2013 р, поки не почався, оскільки в ЦВК надходять заяви про зняття з реєстрації кандидатів у депутати. Про це після сьогоднішнього засідання ЦВК повідомив журналістам голова ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процес виготовлення виборчих бюлетенів ще не починався... Вчора в ЦВК надійшли заяви від кандидатів у народні депутати України про відмову від балотування на цих повторних виборах народних депутатів України. Ці заяви повинні бути розглянуті ЦВК. За результатами їх розгляду буде прийнято відповідне рішення, в тому числі, можливо, і про скасування реєстрації окремих кандидатів у народні депутати України", - сказав Охендовський.

На питання про те, скільки бюлетенів буде передано в окружні виборчі комісії і який відсоток від загальної кількості бюлетенів будуть резервними, Охендовський зазначив, що кількість виборчих бюлетенів розраховується для кожного округу, виходячи з кількості осіб, які включені в попередні списки виборців з урахуванням 0,5%-ного резерву бюлетенів.

"Саме в такій кількості бюлетені будуть виготовлятися на замовлення ЦВК", - заявив Охендовський.