ua en ru

Виборцям не подобається, що опозиція блокує роботу Ради, - екс-депутат від БЮТ

Блокування роботи Ради перестало бути настільки ефективним інструментом для опозиції, як це було раніше. Тому опозиційним фракціям і партіям потрібно змінювати стратегію своєї роботи: перестати блокувати парламент і пропонувати суспільству реальні альтернативи, якщо вони хочуть щось змінити в країні. Таку думку висловив Олександр Гудима, колишній депутат, який складався в парламентській фракції БЮТ.

"Блокування роботи Ради було ефективним раніше, це були сильні кроки для опозиції. Але зараз більшість знайшло спосіб з цим боротися - проводити засідання поза стінами парламенту. Більшість може провести засідання де завгодно, хоч на балконі, і проголосувати за актуальні законопроекти. Така можливість у них є. Тому ефективність акцій опозиції з блокування роботи Ради сьогодні сильно знівельована. І виборцям це теж вже не дуже подобається. Якщо опозиція хоче щось змінити, їй потрібно міняти стратегію роботи. Потрібно пропонувати свої варіанти, а не просто блокувати роботу парламенту " , - сказав екс-депутат.

Нагадаємо, лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов заявив про можливість проведення позачергового засідання парламенту, яке може бути проведено не в будівлі Верховної Ради. А спікер Володимир Рибак сказав, що найближчим часом має намір обговорити з президентом Віктором Януковичем ситуацію, що склалася в Раді. Крім того, Рибак запевнив, що має намір шукати компроміс з опозицією, щоб розблокувати роботу Ради і не доводити ситуацію до необхідності проведення виїзних засідань.