ua en ru

Через політичний тиск кандидат від опозиції Корнацький покинув Україну

Кандидат у народні депутати від опозиції по мажоритарному виборчому округу №132 Аркадій Корнацький 1 жовтня був вимушений покинути Україну до завершення виборчої кампанії. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Політрада Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у своїй заяві, направленій до мас-медіа, заявляє про тиск на Корнацького як прохідного кандидата від опозиції, що тривав протягом усієї виборчої кампанії.

Інформація про запланований арешт надійшла до адвокатів Корнацького після отримання ним повістки на допит до прокуратури Київської області на 15.00 2 жовтня, а також повістки на допит до Первомайського РВ УМВС України в Миколаївській області об 11.00 також 2 жовтня.

Оскільки побувати у двох місцях з різницею у чотири години у Києві і Миколаївській області фізично неможливо і Корнацькому довелося б пропустити один із допитів, йому планували пред'явити постанову про примусовий привід з подальшим затриманням за начебто уникнення слідчих дій.

Раніше майже за таким самим сценарієм було заарештовано заступника керівника виборчого штабу Корнацького Людмилу Нікіткіну, яка вже третій місяць утримується у СІЗО за надуманими, на думку опозиції, звинуваченнями.

Політрада Об'єднаної опозиції "Батьківщина" вимагає від влади негайно припинити переслідування Аркадія Корнацького.

Читайте також: Терьохін та Одарченко просять ЦВК провести повторне жеребкування щодо складу ДВК 211 округу

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.