ua en ru

Через обстріл бойовиками Щастя поранено 7 мирних жителів, - ЛОДА

Через обстріл бойовиками Щастя поранено 7 мирних жителів, - ЛОДА Джерело фото:arena.in.ua
В результаті обстрілу бойовиками м. Щастя (Луганська обл.) поранення отримали 7 мирних жителів.

В результаті обстрілу бойовиками м. Щастя (Луганська обл.) поранення отримали 7 мирних жителів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Обстріл бойовиків населених пунктів на контрольній Україні території Луганської області в четвер продовжилися. Найбільш постраждав р. Щастя Новоайдарського району. Терористи з боку с. Весела Гора (контролюється ЛНР) обстрілювали місто з артилерії і мінометів п'ять разів. Близько 16 годин кілька артилерійських снарядів вибухнули в кварталі Енергетиків біля супермаркету АТБ. В результаті осколкові поранення різного ступеня тяжкості отримали семеро перехожих, місцевих жителів від 17 до 51 року", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, всі вони госпіталізовані в Новоайдарскую районну лікарню.

Крім того, мінометними обстрілами в Щастя пошкоджено будівлю, в якому дислокується міліцейський спецпідрозділ "Золоті Ворота" і центральний колектор опалення. Ремонтні бригади намагаються відновити його роботу. Також обірвані чотири лінії елетропередач, частина міста залишається без електроенергії.

"Обстріли тривали і Станиці Луганської та району. В с. Макарове при в'їзді в районний центр артилерією пошкоджено п'ять приватних будинків, один з яких відновленню не підлягає. Інформація про постраждалих з'ясовується. На околиці Станиці в районі вул. Свердлова після обстрілу з систем залпового вогню "Град" загорівся ліс. Частина районного центру, як і раніше залишається без електроенергії, пошкодження ліній електропередач поки що неможливо усунути за обстрілу", - відзначили в прес-службі.

"Критична ситуація зі світлом виникла в с. Чорнухине Попаснянського району, де вчора вранці артилерійським обстрілом був знищений центральний трансформатор. Зараз селище повністю без електроенергії. Немає світла також в с. Кримское Новоайдарського району, проте ремонтні бригади Обленерго обіцяють відновити його, як тільки настане вогневе затишне", - додали в ЛОДА.

Крім того, за вчорашній день минулу ніч обстрілу зі зброї різного виду піддалися також населені пункти Вільхове, Артема, Трьохізбенка, Муратово і Попасна. Значні руйнування та пошкодження не зафіксовані.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, у Луганській області за добу через обстрілу бойовиків загинули 2 мирних жителі. 4 поранені.