ua en ru

Через артобстріл пошкоджено 3 станції Донецької залізниці

В результаті артобстрілу пошкоджені станції Донецьк, Кондрашевська-Нова і Оленівка Донецької залізниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Так, на станції Донецьк з 15 по 18 січня в результаті бойових дій підірвані колії та стрілочний перевід, пошкоджено шість залізобетонних шпал біля сигнального світлофора. Постраждали будівлі станції Донецьк, зокрема приміщення дорожньої експедиції і дах конкорсу приміського вокзалу.

На станції Кондрашевська-Нова під час бойових дій і нічних артилерійських обстрілів 15-16 січня були зруйновані приміщення пасажирського вокзалу, перон вздовж першого шляху, а також перша, четверта і тупикова колії. Постраждав пожежний потяг і місце його дислокації.

Також 15 січня після закінчення інтенсивного артобстрілу станції Оленівка, надійшло повідомлення про пошкодження контактної мережі і рейок на парній і непарній коліях перегону Оленівка-Південнодонбаська. Пошкоджена покрівля посту станції Оленівка.

"16 січня на перегоні Скотоватая-Ясинувата озброєними людьми зупинений вантажний потяг у складі 55 вагонів, завантажених залізорудним концентратом. Після відходу поїзда на вимогу озброєних людей припинено рух поїздів на перегоні Скотоватая-Ясинувата в темний час доби", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 16 січня сталася пожежа на станції Шебелинка, який був кваліфікований правоохоронцями як диверсія.