ua en ru

З Сирії на сьогоднішній день евакуйовано 420 громадян України

З Сирії на сьогоднішній день евакуйовано 420 громадян України та 39 іноземців. Про це заявив радник Президента України - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба глави держави.

Гончарук підкреслив, що сьогодні вживаються всі можливі заходи з метою забезпечення евакуації українських громадян, які бажають залишити територію цієї держави.

"Безумовним пріоритетом для нас є захист українських громадян, які проживають на території цієї держави", - сказав радник Президента.

Збройне протистояння влади і опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. Організація Об'єднаних Націй останній раз повідомляла в березні ц.р., що в ході сирійського конфлікту загинули більше 9 тис. цивільних осіб, проте з тих пір перестала вважати загиблих. Згідно з поточними оцінками правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини", за час конфлікту в Сирії загинули не менше 30 тис. чоловік.

Читайте також: Україна готова евакуювати громадян з Сирії, - Янукович