ua en ru

Із зруйнованої колонії суворого режиму в Чорнухіно Луганської обл. втекли в'язні, - Москаль

У населеному пункті Чорнухіно (Луганська область) з зруйнованої колонії суворого режиму втекли ув'язнені. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"У Чорнухіно розташована колонія суворого режиму, де в мирний час містилося близько тисячі засуджених за тяжкі злочини. Велику частину в'язнів вдалося вивезти до початку активних бойових дій, ще 375 чоловік залишилося. За останні кілька днів в колонію неодноразово потрапляли артилерійські снаряди. Огорожа пошкоджена в багатьох місцях, комунікації і корпусу зруйновані, багато ув'язнених розбіглися, хто куди", - повідомив Москаль.

Голова ОДА також зазначив, що в колонії залишилося 10 охоронців, проте із-за постійних обстрілів вони не можуть охороняти засуджених.

"Спроба вивезти охоронців і їх сім'ї з Чорнухіно закінчилася нічим - броньований "КрАЗ" та автобус підірвали ще на підступах до селища. Місцеві жителі, які залишилися в Чорнухіно, сидять у підвалах. Надходить інформація про загиблих, як серед військових, так і серед мирного населення, однак офіційно підтвердити її поки що неможливо", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, за повідомленням голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, бойовики зайняли частину Чорнухіно Луганської області.