ua en ru

З Криму вивели ще 3 судна українських ВМС, раніше заблокованих військовими РФ, - Міноборони

З акваторії Севастополя сьогодні, 3 червня, вивели чергову групу допоміжних і спеціальних суден Військово-морських сил Збройних сил України, які у березні поточного року були силою захоплені і заблоковані військовослужбовцями Російської Федерації.

З акваторії Севастополя сьогодні, 3 червня, вивели чергову групу допоміжних і спеціальних суден Військово-морських сил Збройних сил України, які у березні поточного року були силою захоплені і заблоковані військовослужбовцями Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Згідно раніше досягнутим спільною комісію у складі представників оборонних відомств України і Росії домовленостям, в першій половині дня у визначене місце в нейтральних водах були виведені рятувальне буксирне судно "Ізяслав", судно контролю фізичних полів "Сєвєродонецьк" і морське водолазне судно "Кам'янка". На початку другої половини дня, після завершення свого формування, група суден вирушила в напрямку портів материкової частини України.

Буксирування "Сєвєродонецька" та "Ізяслава" здійснює морський буксир "Гайдамака" (ДП "Миколаївський морський торгівельний порт"), а "Кам'янки" - морський буксир "Корець" українських ВМС, якого, 20 травня, після розблокування, так само було виведено. Крім того, до складу групи суден також входить навчальний катер ВМС ЗС України "Нова Каховка", завданням якої є пошуково-рятувальне забезпечення переходу морем.

Таким чином, на сьогодні із Криму в порти материкової частини України виведено 35 бойових кораблів, катерів і суден українських ВМС.