ua en ru

З 3,2 млрд дол., отриманих від МВФ, 1,2 млрд дол. надійшли до НБУ для підтримки платіжного балансу, - Мінфін

З отриманого 7 травня 2014 р. першого траншу у сумі 3,2 млрд дол. за програмою Міжнародного валютного фонду (МВФ) stand-by 1,2 млрд дол. надійшли до Національного банку України (НБУ) для підтримки платіжного балансу держави.

Як повідомляє "РБК-Україна", З отриманого 7 травня 2014 р. першого траншу у сумі 3,2 млрд дол. за програмою Міжнародного валютного фонду (МВФ) stand-by 1,2 млрд дол. надійшли до Національного банку України (НБУ) для підтримки платіжного балансу держави. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України у відповідь на запит РБК-Україна.

"Друга частина першого траншу кредиту МВФ у розмірі 1,2 млрд дол. надійшла до Національного банку України для підтримки платіжного балансу держави", - зазначили у Мінфіні.

При цьому у міністерстві нагадали, що решта коштів першого траншу кредиту МВФ у сумі близько 2 млрд дол. спрямовуються на фінансування державного бюджету.

Зазначимо, раніше в НБУ повідомили, що перший транш кредиту МВФ збільшил золотовалютні резерви держави до 17,3 млрд дол.

Водночас на кінець квітня 2014 р. ЗВР України становили 14 млрд 226 млн дол.