ua en ru

З 27 спільних українсько-російських проектів найкраще просувається проект щодо мирного атому, - І.Шувалов

Росія констатувала, що з Україною успішно реалізовується один з 27 спільних проектів. Про це заявив після двосторонньої зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова і прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна перший заступник голови уряду РФ Ігор Шувалов, передає кореспондент РБК-Україна.
"На даний момент, ми маємо 27 пріоритетних проектів з Україною, зокрема, розвиток авіабудування, космосу, АПК, логістики, транспорту та машинобудування. По найбільш важливих проектах, ми розглянули найбільш складні питання, і на жаль констатували, що кращим чином просувається проект з мирного атому ядерної мирної енергетики. Проект реалізовується з певним випередженням раніше намічених термінів", - сказав він.
При цьому, І.Шувалов зазначив, що за іншими проектами "ми підтвердили свою зацікавленість, але тут є складнощі бюрократичного адміністративного характеру або не досягнуті остаточні рішення".
За його словами, сторони домовилися до 7 червня, коли в Москві відбудеться засідання комітету, з економічного розвитку "підготувати конкретні пропозиції... Ще необхідні додаткові рішення, зокрема щодо створення СП в авіабудівній галузі".