ua en ru

В Україні в липні виявили майже 600 нелегальних мігрантів

В Україні в липні виявили майже 600 нелегальних мігрантів Фото: операція "Ринок" проводилася з 13 по 23 липня (mvs.gov.ua)

Стосовно 568 нелегальних мігрантів прийняте рішення про примусове повернення

У липні Державна міграційна служба (ДМС) України спільно з працівниками Національної поліції виявили майже 600 нелегальних мігрантів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

"Цільові профілактичні заходи під умовною назвою "Ринок" проводилися в Україні з 13 по 23 липня. У цей період фахівці Державної міграційної служби спільно з працівниками Національної поліції відпрацьовували речові та продовольчі ринки та торговельні майданчики з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України", - розповіли в МВС.

До практичного етапу операції залучили близько 1400 працівників територіальних підрозділів ДМС, понад 1260 працівників поліції та більше 320 представників органів влади та місцевого самоврядування.

"Загалом у результаті проведених на території держави заходів виявлені 584 нелегальні мігрантів. Стосовно 568 осіб прийняте рішення про примусове повернення, 11 мігрантів примусово видворені з країни, 14 іноземців розміщені в пунктах тимчасового перебування, 99 іноземцям-порушникам заборонено в’їзд в Україну, 29 - скорочено строк тимчасового перебування в Україні", - заявили в міністерстві.

У відомстві зазначили, що за результатами операції до адміністративної відповідальності притягнути 1640 осіб. На правопорушників накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафів на загальну суму понад 847 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники в першому півріччі 2017 року затримали понад тисячу мігрантів.