ua en ru

У Іванющенка заявили про підготовку нових позовів до Чорновол

У Іванющенка заявили про підготовку нових позовів до Чорновол

Представники бізнесмена Юрія Іванющенка мають намір і далі захищати репутацію свого клієнта судовим шляхом. Про це заявив адвокат Іванющенка Євген Глазков.

Як повідомив Глазков, сьогодні в Печерському суді Києва відбулися слухання за позовом бізнесмена Юрія Іванющенка до народного депутата Тетяни Чорновол про захист ділової репутації. За його словами, під час суду відповідачем не були надані підтверджуючі докази звинувачень.


"Тетяна Чорновол спробувала перетворити сьогоднішнє засідання суду на черговий брифінг, - прокоментував Євген Глазков. – По факту, замість нормального процесу ми отримали від відповідача чергову порцію нічим не обґрунтованих звинувачень. По суті розглянутого питання пані Чорновол не було надано жодного доказу, крім незрозумілих роздруківок статей з інтернету і посилань на свій статус публічної особи. Судячи з усього, європейські цінності, які проповідує сама Чорновол, закінчуються для неї там, де починається політична доцільність. Інакше, ніж політичними переслідуваннями назвати це я не можу".

Також адвокат Юрія Іванющенко повідомив, що захист бізнесмена готує нові позови до Тетяни Чорновол.

"Незважаючи на використання відповідачем суду, як майданчику для нових безпідставних звинувачень, ми розглядаємо суд як єдиний законний спосіб захисту своєї репутації. Тому ми готуємо окремий позов по кожному з обвинувачень, висунутому Тетяною стосовно звинувачень у сепаратизмі, так і причетності до вбивств людей в лютому 2014 року в Києві на Майдані Незалежності. Ми свідомо афішуємо свої наміри - даємо їй час на підготовку до майбутніх процесів. Правда, я як адвокат упевнений, що тактика відповідача не зміниться – повна відсутність доказів і нові порції звинувачень", - заявив адвокат.