ua en ru

В Івано-Франківській області зберігається значна лавинна небезпека

В Івано-Франківській області зберігається значна лавинна небезпека Фото: в Івано-Франківській області зберігається значна лавинна небезпека

У високогір'ї Івано-Франківської області зберігається лавинна небезпека

У високогір'ї Івано-Франківської області 4 квітня 2017 року зберігається значна лавинна небезпека. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"За прогнозами Укргідрометцентру, 4 квітня у високогір'ї Івано-Франківської області збережеться значна (3 рівень) лавинна небезпека", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з лавинною небезпекою ДСНС закликає громадян бути обережними і утриматися від походів у гори.

Нагадаємо, 27 березня повідомлялося, що на гірськолижному курорті на півночі Токіо в Японії через сходження лавини постраждали 38 осіб і 8 можливо загинули. Всього 8 учнів старших класів могли загинути після того, як лавина зійшла на лижний схил на північ від Токіо. Їх навчали альпінізму в цьому районі в понеділок вранці.

Згідно з інформацією, десятки учнів середньої школи і близько 12 вчителів перебували на сімейному гірськолижному курорті Насуан Онсен, приблизно в 120 милях на північ від Токіо, коли сталося стихійне лихо.