ua en ru

В Івано-Франківській області через негоду закрили всі навчальні заклади

В Івано-Франківській області через негоду закрили всі навчальні заклади Фото: негода в Прикарпатті

Відповідне рішення ухвалено обласною владою

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов (снігопади, заметілі) в Івано-Франківській області призупинено роботу в усіх дитсадках, школах, ПТУ і рекомендовано призупинити у вишах. Відповідне рішення ухвалено обласною владою, повідомляє прес-центр Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що 13 листопада під керівництвом голови облдержадміністрації Олега Гончарука відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо проведення заходів, пов’язаних із негодою.

Як доповів під час засідання начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, у зв’язку з погіршенням погодних умов на Прикарпатті станом на 6:00 13 листопада без електропостачання знаходились 12 ліній електропередач повністю та 5 частково, 13 населених пунктів повністю та 24 частково, а також 228 трансформаторних підстанцій.

Крім того, ускладнено проїзд на автомобільних дорогах та гірських перевалах, де уже працює 69 одиниць техніки та 131 працівник Служби автомобільних доріг в області. Також здійснюються заходи з прибирання повалених снігом дерев.

"За підсумками засідання ухвалено рішення призупинити навчальний процес у дошкільних навчальних закладах, загальноосвітніх, позаміських навчальних закладах, установах професійно-технічної освіти. Закладам ІІІ-IV рівня акредитації рекомендовано здійснити аналогічні заходи", - йдеться в повідомленні.

Керівникам районів і міст області доручено здійснити заходи щодо перевезення породіль до медичних закладів, а також забезпечити перебування в умовах стаціонару за необхідністю хворих, які перебувають на методах замісної ниркової терапії (гемодіалізу).

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні на всій території снігопади та хуртовини триватимуть до 17 листопада.