ua en ru

"Івано-Франківськгаз" безкоштовно перевірив понад 19 тис. газових лічильників

Повірка лічильників здійснюється у сервісних центрах ПАТ "Івано-Франківськгаз" представниками Держспоживстандарту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Кожний лічильник в процесі експлуатації має властивість змінювати свої метрологічні характеристики. Тому для точного обліку спожитого газу, засоби обліку підлягають періодичній повірці. Після її проведення, споживачі можуть бути впевнені, що оплачують саме ту кількість газу, яку вони реально використали", – пояснює директор комерційний "Івано-Франківськгазу" Віктор Кедик.

Періодична повірка лічильників газу проводиться безкоштовно для споживача. Під час повірки приладу встановлюється лічильник з обмінного фонду, а в разі його відсутності, згідно кодексу ГРМ, нарахування за спожитий газ здійснюється за середніми показниками обсягів споживання аналогічного періоду минулого року.

"Розрахунок суми збитків відбувається індивідуально для кожного окремого випадку, згідно з Кодексом ГРМ. У разі несплати збитків, горе-споживача відключають від газопостачання", - розповідає Віктор Кедик.